Kategorier
Köksutrustning

Effektiv fettavskiljare: Vikten av professionell tömning

För de som inte fruktar det grova arbetet finns det alltid någon redo att ta på sig utmaningen. Tömning av fettavskiljare är ett arbete som kräver både styrka och tålamod, inte direkt något för den med en känslig näsa.

Restauranger och produktionsanläggningar använder stora mängder fett dagligen. Hade detta fett hamnat direkt i avloppen, skulle konsekvenserna vara katastrofala. När fettet kyls ned stelnar det och blir segt som tuggummi. Detta resulterar i att oljan sakta rör sig framåt i avloppsröret och stannar upp. Som om det inte vore nog, lockar det till sig andra oönskade följeslagare som fastnar i den sega och växande massan. Till slut blir avloppet helt stoppat, och allt som sköljs ner kommer upp igen i ett annat avlopp. En mardrömupplevelse för de som har fått uppleva det.

Lösningen: Moderna fettavskiljare

Tack vare avancerad teknik finns det nu fettavskiljare som enkelt kan installeras i storkök, restauranger och produktionsanläggningar. Denna utrustning separerar effektivt oljan från det renare vattnet och samlar den i en behållare. När behållaren är full, är det dags att kontakta experter för att tömma den.

När det är dags att tömma din fettavskiljare, är det ingen uppgift för den genomsnittlige personen. Professionella används för att hantera detta krävande arbete. En sugbil rullar in och tömmer behållaren med hjälp av tunga och långa slangar. Det är inte bara en fysiskt utmanande uppgift, utan det handlar också om att hantera illaluktande och gamla oljerester.