Kategorier
Catering

Catering alla dagar i veckan ger er stor frihet

När ni kan hyra catering alla dagar i veckan så finns det inga fler hinder för planerna. Det är klart dags att skapa en dunderfest, och inga ursäkter godtas.

Vad för typ av fest är det ni ska anordna? Oavsett om det är party hela natten, eller om det är en två timmars jobblunch som behöver klaras av smidigast möjligt så kan ni få det fixat med hjälp av en duktig cateringfirma, och några enklare planeringstips. Det första ni behöver veta är att det finns cateringfirmor, som till exempel Cicada Catering, som erbjuder catering alla dagar i veckan.

Det andra ni behöver veta är hur många gäster ni planerar att bjuda. Datum och antal gäster gör det nämligen lättare att planera resten. Det är alltid värt att anlita catering om man är fler än 10 personer. Det gör det lättare för er som planerar, eftersom ni inte själva behöver ha ansvaret för matlagningen, servisen och disken, utan kan istället fokusera på gästerna och tillställningen.

Lokalen avgör hur mycket hjälp ni behöver med catering

Var ni ska hålla hus avgör huruvida ni behöver serveringspersonal, porslin och glas, serveringsfat och andra tillbehör som kan göra festen till en lyckad tillställning. Om ni ska vara på en bygdegård så har de för det mesta porslin och serveringsfat som ni kan använda, vilket betyder att ni redan är redo att sätta igång. Ska ni hyra en annan lokal så är det viktigt att kolla upp vad som ingår.

Många gånger så kan man behöva betala extra för vissa saker, när man hyr en lite finare lokal. Då kan det vara bra att jämföra med cateringfirmans priser, för att se om det inte är enklare att bara hyra allt från samma ställe. Det kan ibland vara skönt att göra det, och att inte behöva oroa sig för att något ska saknas. En cateringfirma vet precis vad som behövs för en lyckad fest.

Maten är alltid bäst när ni anlitar proffsig catering

Vad för sorts mat som ska serveras är helt upp till er. Oftast så har cateringfirmor ett färdigt utbud att erbjuda. Maten lagas såklart specifikt efter era behov och önskningar, och ni behöver sällan oroa er för allergier och specialkost, eftersom det går att ordna, utan att någon blir besviken. Det är viktigt att alla får rätt mat, eftersom allergier inte är att leka med. Informera alltid er cateringfirma i tid om allergier.

För små tillställningar och grupper så är det alltid värt att lyxa till det med lite extra fin mat, och gärna flera rätter. Vid större fester så är det många gånger lättast att ha en buffé med många olika alternativ, så att alla kan äta det som de gillar mest, och välja och vraka. Det är också ett roligt sätt att knyta nya kontakter, eftersom mat alltid är en utmärkt konversationsstartare.

Catering anpassar sig alltid efter era önskningar

Alla har olika idéer om vad som gör en lyckad fest, men den enda idén som räknas är er. Hur vill ni helst att er fest ska väcka uppmärksamhet? Maten är något som alla ser fram emot, och som man aldrig glömmer– speciellt inte om den var dålig. Men om det är lyxig, utmärkt mat så kommer alla att prata om er fest i år efteråt. Det är väl precis det ni vill?

Så välj en cateringfirma som kan erbjuda det där lilla extra. När ni väl har valt mat och lokal och dag, samt bjudit in gästerna, så är det också bra att fundera på om ni ska ha någon slags underhållning. Det är alltid uppskattat, i de flesta sällskap.

För att kunna få mer information besök hemsida: cicada.se